Sportilus Home Header Image

RUKOMET ONLINE

Društveni servis za kreiranje sportskih profila i lokacijsko pretraživanje sportskog sadržaja.

Registracija

Poreč, Spačva i Umag do slavlja, Ribola Kaštela otkinula bod Varaždinu

Utakmice 14. kola Premijer rukometne lige

RK Poreč – RK Metalac 33:31 (18:13)
Metalac, koji se uoči ovog kola nalazio na pretposljednjem mjestu tablice, samo bod ispred posljednje Ribole Kaštele, u goste je stigao kod petoplasiranog Poreča. Domaći igrači od prve minute pokazali su ozbiljnost i u šestoj minuti preko Petra Medića imali 4:2. No, Metalac nije stigao s bijelom zastavom, pojačao je tempo i u desetoj minuti golom Tina Katinića izjednačio je na 5:5. Izjednačeno se igralo sve do 20. minute kada je Poreč prvo serijom 2-0 otišao na 10:8, a zatim i s tri uzastopna pogotka pobjegao na 15:11 da bi na odmor otišao s 18:13. Poreč je snažno nastavio i u drugom poluvremenu te je držao prednost do 40. minute susreta (pri 24:19) kada je počela padati igra domaćina, a Metalac je pojačao i serijom od nekoliko zgoditaka smanjio zaostatak na 23:26. Ta se razlika između momčadi održala sve do posljednje tri minute utakmice kada je Marko Jurakić s dva gola doveo Metalac na samo minus jedan (31:32), no domaći Vedran Mataija pronašao je put do mreže u samoj završnici utakmice i osigurao Poreču slavlje 33:31. Kod Poreča najbolji je bio Filip Perić sa sedam pogodaka, a Moreno Car na golu upisao je 11 obrana. U redovima Metalca istaknuo se Toni Ezgeta s osam zgoditaka, dok je Marinko Ševo sačuvao šest lopti.

GRK Varaždin 1930 – RK Ribola Kaštela 24:24 (12:10)
Momčad Ribole Kaštele nakon što je skinula skalp Zametu, u 14. kolu Premijer lige na gostovanju u Varaždinu domaćinu je otkinula bod. Iako su utakmicu Dabrovi otvorili serijom 4-0 i činjenicom da je Ribola do prvog gola stigla tek u šestoj minuti (1:4), utakmica je bila sve ne samo očekivana. Gostujući igrači prebacili su u višu brzinu negdje oko sredine prvog dijela utakmice te golom Dine Banovića stigli samo na gol zaostatka (5:6). Varaždin se pokušao odvojiti, ali Ribola je uz raspoloženog Koncula stalno bila uz bok te su domaći momcima na odmor otišli s tek +2 (12:10). Uvodne minute drugog dijal susreta donijele su mnogo koncentriraniju igru Dabrova s Drave koji su iskoristili umor gostiju te preko Ante Tokića, Marina Šipića i Brune Levaka pobjegli na +5 (18:13). Raspoložena Ribola kreće snažno u 50. minuti kada se prednost Varaždina počela topiti. S nekoliko serija pogodaka Ribola se približili, a u 57. golom Banovića prvo izjednačila (23:23), a potom i povela 24:23. Da dva boda ne odu u Dalmaciju pobrinuo se Ante Tokić koji je zabio za egal (24:24). Ribolu je do dobrog rezultat vodio Ivan Koncul sa sedam pogodaka, dva manje dodao je Marin Jelinić, a na vratima je Jure Galić sačuvao deset lopti. Kod domaćina su, pak, najefikasniji bili Marin Šipić, Bruno Levak i Ante Tokić svaki s po šest zgoditaka, dok je Matija Špikić upisao 14 obrana.

MRK Umag – HRK Gorica 31:22 (15:9)

Momčad Umaga sigurno je slavila nad Goricom za sam vrh tablice na kojem je postalo jako zgusnuto. Umažani su od prve minute krenuli dobro i u 20. minuti serijom 4-0 postavili 9:4. Ta je prednost do kraja prvog dijela dodatno narasla pa je Umag na odmor otišao s +6 (15:9). Omjer snaga nije se promijenio ni u drugom poluvremenu. Umag je sigurno držao pobjedu u rukama, a u 45. minuti imao je i prvih +10 (24:14). Ta se razlika zadržala gotov sve do posljednjeg sučeva zvižduka, naime, Luka Marjanović zabija za smanjenje zaostatka u konačnih 22:31. Valentino Ravnić bio je najbolji kod Umaga sa sedam pogotka, dok je Dino Slavić sakupio 16 obrana.  Na suprotnoj strani je najefikasniji bio Luka Marjanović sa sedam golova, a šest ih je upisao Davor Ćavar.

RK Spačva Vinkovci – RK Dubrava 39:32 (20:17)

Nakon poraza od Gorice, rukometaši Spačve vratili su se na pobjedničke staze, naime, na domaćem terenu svladali su vodeću Dubravu. Dubrava je dobro otvorila susret i vodila u prvih osam minuta utakmice, no Spačva preko Marka Mišića izjednačava na 4:4 te utakmica kreće u egalu sve do 16. minute kada na prvih +2 (10:8) odlaze domaćini. Dubrava ja tada krenula u lov na protivnika, ali domaći momci nisu popuštali, a do isteka 30. minute su to povećali i na +3 (20:17). Dubrava je dobro izgledala na terenu još u prvih 15. minuta drugog dijela utakmice u kojem je cijelo vrijeme bila na tri do četiri gola minusa, a onda u 48. minuti kreće rapsodija domaćina. Prvo s Markom Karaulom zabijaju za 31:28, raspoloženi Dražen Stojanović zaključava vrata, a na njega su se nadovezali i suigrači s još nekoliko serija pogodaka pa je Spačva u posljednju minutu ušla s velikih +7 (38:31) da bi konačan rezultat bio 39:32. Spačvu je do slavlja vodio Marko Karaula s 12 pogodaka, sedam je zabio Marin Jurić, a na vratima je Dražen Stojanović sačuvao 19 lopti. Kod Dubrave se istaknuo Janko Kević sa sedam golova, Antonijo Kovačević upisao je njih šest, a Totić-Grahovac zajedno su imali devet obrana.

Izvor: Hrvatski rukometni savez

05.03.2017 11:52, Sportilus .com
Sljedeće najave