Registracija

Rukometni klub Ribola Kaštela - Vijesti

Bujas: Cilj je povratak u elitni razred

Rukometni klub Ribola Kaštela u predstojeću sezonu ulazi pun ambicija za ekspresan povratak među najbolje klubove države. Prošla sezona bila je rezultatski za zaborav, ali ne i iskustvo koje su uprava i igrači stekli pa se od samog kraja prvenstva kuje plan za ponovni ulazak u Premijer ligu. Slijedom toga razgovarali smo sa direktorom kluba Željkom Bujasom.

 

„Počeli smo pripreme prije deset dana, dakle, 7. kolovoza. Ove godine natječemo se u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi podskupina jug. Prvu ekipu predvodit će glavni trener Davor Bujas, a pomagat će mu trener Tino Pavić. U ovoj sezoni spojit ćemo iskustvo i mladost, imamo nekoliko starijih igrača, tu su Krokar, Bujas, Čorić, Pepur, Galić i Javorčić, uz mlade igrače. Među mladim igračima bit će nekoliko kadeta koje ćemo priključiti prvoj ekipi.“

 

Klub je u međuvremenu napustio Dino Banović koji se priključio Hrvatskom Dragovoljcu. Egzodus su popratili Jelinić i Koncul koji su prešli u Nexe. Njihove kvalitete nedostajat će Riboli u svom pothvatu, ali klub vjeruje da imaju potrebnu zamjenu i potrebnu kvalitetu za rang u kojem se natječu.

 

„Iz rukometnog kluba Balić-Metličić doveli smo trojicu igrača, sva trojica su reprezentativci: Davor Vujičević, Ćiril Mikas i Daniel Papić. Papić se trenutno nalazi u Gruziji na svjetskom prvenstvu kadeta. Oni će pokriti potrebne pozicije, osim pozicije koju je igrao Banović“, rekao je direktor Bujas.

 

Klub je također procijenio da s drugom ekipom neće nastupati u 3. HRL – jug. Stoga su za ovu sezonu u natjecateljskim ligama seniori, te mlađi uzrasti: kadeti igraju na razini cijele države 1. HRL, mlađi kadeti igraju 1. HRL na razini regije jug, a dječaci igraju 1 HRL – A i 1 HRL – B ligu, također u regiji jug. U svojoj školi rukometa imaju oko 90 upisane djece te ukupno 105 registriranih igrača.

 

„Vrijedi spomenuti da u razdoblju od 24. do 30.8. kadeti, mlađi kadeti i djeca A lige nastupat će na međunarodnom turniru u Celju. Njih će predvoditi treneri Pavić i Markov.“

 

Ribola Kaštela može se pohvaliti sa prisutnim stručnim kadrom koji imaju kvalitetno i potrebno obrazovanje. Glavni trener Bujas ima Višu kineziološku spremu smjer rukomet, pomoćni trener Pavić ima Visoku kineziološku spremu smjer rukomet, Ante Burger ima zvanje doktora rukometa, trener Kajo Tukić ima zvanje profesora rukometa, a treneri Pero Markov i Ante Jureškin su završili srednju školu smjera trenera rukometa.

 

„S ovim stručnim kadrom spadamo među rijetke klubove kojima svi treneri imaju završene škole i potrebne certifikate, što nalaže Zakon o sportu i međunarodne sportske institucije“, pohvalio se Bujas.

 

Direktor kluba otkrio je i neke nove projekte: „Dugi niz godina postoji ideja kluba da se zatvori otvoreno rukometno igralište u Kaštel Gomilici i da ćemo aplicirati na europske fondove, ali trebamo dobiti dozvolu od grada. Imamo još neke idejne projekte koje je prije 15-ak godina financirao grad Kaštela te ih pokušavamo realizirati“

 

No, može li Ribola s kvalitetnim trenerima izboriti povratak u Premijer ligu preostaje nam vidjeti, ali cilj je jasno postavljen.

 

„Mi se želimo već ove godine vratiti u Premijer ligu. Želimo ući u najelitniji razred, kao što su sad to napravili i naši košarkaši, jer su Kaštela sportski grad, pa tako i grad rukometa“, naglasio je Bujas te nastavio: „Još jedan od razloga zašto se želimo vratiti dogodine jest taj što 2018. godine naš klub slavi 60 godina postojanja te bi na taj način htjeli obilježiti veliki jubilej.“

 

Prvenstvo počinje 30. rujna, a Ribola Kaštela prvo kolo odigrat će u Rijeci protiv novopečenog člana lige „Pećine“. Već u drugom kolu Kaštelane čeka derbi sa Splitom, jednim od favoritima za naslov. To će ujedno biti i prva domaća utakmica za Ribolu Kaštela.

29.08.2017 07:58, Sportilus .com
Sljedeće najave