Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - Vijesti

Maksimir Pastela – prvaci Hrvatske 2019!!! Završnica prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2008. i mlađi POREČ 09.05.-12.05.2019

Maksimir Pastela – prvaci Hrvatske 2019!!!

Završnica prvenstva Hrvatske za dječake rođene 2008. i mlađi

POREČ 09.05.-12.05.2019



Na završnici prvenstva Hrvatske koja se održavala u Poreču 09.05. do 12.05.2019. sudjelovalo je 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Nakon završenog ligaškog natjecanja u svojoj regiji naši dječaci osvojili su prvo mjesto sa maksimalnim brojem bodova. Kao takvi stigli su na završnicu u ulozi jednog od favorita natjecanja. Ekipe su bile raspoređene u četiri grupe po pet sudionika nakon koje je slijedila „knock out“ faza. U grupnoj fazi natjecanja ostvarili smo slijedeće rezultate:

RK Maksimir Pastela – RK Zadar 2013 9:4

RK Maksimir Pastela – RK Daruvar 18:11

RK Maksimir Pastela – RK Pećine 12:6

RK Maksimir Pastela – RK Osijek 16:9

Osvojenim prvim mjestom u grupi stekli smo pravo na direktni plasman u četvrtfinale gdje smo odigrali utakmicu protiv odlične ekipe Ivan Mikanovci koja je prvak regije Istok te smo pobijedili sa rezultatom 13:8. Završni dan natjecanja donio nam je utakmicu protiv čvrste i kvalitetne ekipe RK Varaždin 1930 koji je prvak regije Sjever. Utakmica je bila teška, ali smo svojom dobrom igrom u obrani i kvalitetnim rješenjima u napadu na kraju zasluženo pobijedili rezultatom 19:15 i time ušli u samo finale.

Finalni ogled smo odigrali protiv dobro nam znane ekipe PPD Zagreb koja je u našoj regiji bila druga u prvenstvu. Utakmicu smo odigrali na našoj najboljoj razini. Nakon prvog poluvremena i stalnog vodstva rezultat je bio napetih 8:6. U drugom poluvremenu smo na krilima našeg vratara i izvrsnom pokretnom obranom samo povećavali razliku i na kraju pobijedili sa rezultatom od 15:7.

Naši dječaci nastupili su u slijedećem sastavu: Ševerdija Ante, Petrin Gabriel, Škalko Toma, Petrović Luka, Pavić Fran, Šeperić Lukas, Ćaćić Vito, Valčić Vito, Galić Jakov, Kantolić Juraj, Kantolić Grgur, Draženović Ivan, Dervoz Luka, Martinović Ivano, Čulo Josip i Alić Bruno.

Stručni stožer: Boris Nemec – službeni predstavnik

Vedran Krkač – pomoćni trener

Hrvoje Turković – trener

Ivana Majdak – fizioterapeut

Čestitke svim našim dječacima na cijeloj sezoni i na samoj završnici PH na kojoj su svojim marljivim radom, trudom, zalaganjem i talentom zaslužili naslov PRVAKA HRVATSKE.

Naša najbolja ekipa na turniru je iznijela dvojicu dječaka koji su odabrani u prvu sedmorku turnira, za najbolje lijevo krilo je proglašen LUKA PETROVIĆ, a najbolji kružni napadač bio je JURAJ KANTOLIĆ.

Posebne nagrade prvo za najkorisnijeg igrača turnira dobio je također naš JOSIP ČULO,dok je najboljim trenerom proglašen trener najbolje ekipe HRVOJE TURKOVIĆ.

29.05.2019 19:45, Boris Nemec
Sljedeće najave