Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - Vijesti

3. DAN ERASMUS+ RAZMJENE U SKRADINU

 Erasmus + program 3.dan

 Svaka ekipa prezentirala je poznate sportaše i sportašice sa invaliditetom iz svojih država. Hrvatska ekipa prezentirala je Dinu Sokolovića višestrukog prvaka u skijanju koji je bio osvajač prvog zlatnog odličja za Hrvatsku na zimskim para-olimpijskim igrama 2018 godine.

 Nakon sto je Hrvatska ekipa prezentirala Dinu Sokolovića, Grčkoj ekipi se svidjela priča o njemu, te su pronašli veliki broj videa i priča vezanih uz njegov sportski put, pogotovo su se zabavili pričom o njegovim uspjesima na ZOI u Pjonhchangu. Uz njega su analizirali i ostale discipline na ZOI, te kako se sportaši mentalno i fizički pripremaju za natjecanja, kao i koje su kategorije najbrojnije.

 Također su prikazali povijesni razvoj OI od početaka u staroj Grčkoj, do današnjih modernih igara. Svim ekipama se svidjela prezentacija Grčke ekipe, pogotovo geslo OI brže, više, jače.

 U popodnevim satima, napravili smo ogledni trening za osobe sa invalidnošću, odnosno one koji imaju određene poremećaje u razvoju. Napravili smo zajedničko zagrijavanje, te odigrali elementarne igre sa temom rukometa, kako bi dječake i djevojčice sto vise približili ovom izrazito dinamičnom i zanimljivom sportu, čiji opis se može proizvesti od samog gesla OI, brze, vise jace. Na kraju smo napravili pomiješane ekipe i odigrali nekoliko utakmica, kako bi vidjeli dali smo uspjeli prenijeti djelić naše ljubavi prema ovom sportu na djecu.

 U predvečerje team lideri su napravili završnu evaluaciju provedenih programa u trećem danu, kao i njihovo mišljenje o uspješnosti vlastitih ekipa. Ekipe su se izjasnile kako se sa svakim novim zadatkom povećavala kompetetivnost među grupama, kao i to da je svaka ekipa sa svakim novi zadatkom htjela biti sve uspješnija. Nakon završne evaluacije, team lideri su se dotakli sutrašnjeg dana, kao i zadataka koji su stavljeni pred njih.

 Za kraj dana, Srpska ekipa nas je upoznala sa kulturološkim bogatstvima svoje zemlje. Prezentirali su kulturne znamenitosti, poznate sportaše i značajnije uspjehe kako u tenisu, tako i u košarci, po čemu su poznati u svijetu. Dan je završio uz pjesmu i ples svih ekipa, potaknutih dobrom atmosferom koju je napravila srpska ekipa, uz pomoć youtubea i njihovih najpoznatijih izvođača.

 

 

 

22.06.2019 06:33, Goran PERIĆ
Sljedeće najave