Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - U-18

Quirinus Cup 2018. Dusseldorf

U četvrtak 17.5. u 12 sati zaputili smo se na Quirinus Cup u Dusseldorfu. Putovanje je bilo dugo, ali smo vrijeme kratili pjesmama, vicevima te pauzama kako bismo protegnuli noge.

Petak je bio prvi dan odigravanja turnira u skupinama. Natjecateljska razina bila je Dječaci B (2001. godište i mlađi) u kojoj su se nalazile 4 skupine sa šest ekipa u svakoj. U našoj grupi, uz nas, bilo je i pet njemačkih ekipa, a to su: TuSEM Essen, TG Cronenberg, SG Schwalbach/Niederhochstadt 1, HSV Magdeburg i HLZ Ahlen.

 

Prva utakmica bila je protiv TuSem Essen ekipe koju smo svladali 17:10. Odlična obrana omogućila nam je postizanje laganih golova iz tranzicije. Složenost i bodrenje bili su prisutni kroz svaku minutu utakmice. Većina dječaka dobila je priliku zaigrati u utakmici i doprinijeti zajedničkom cilju.

 

Sljedeći korak bila je utakmica protiv TG Cronenberga gdje smo bodove osvojili uz rezultat 23:16. Pokretljivost u obrani i pametno iskorištene lopte u napadu omogućile su nam osvajanje novih vrijednih bodova. Svi dečki dobili su priliku zaigrati te su se gotovo svi upisali u strijelce. Golmani su svojim obranama dali veliki doprinos.

 

U subotu smo na rasporedu ili tri preostale utakmice iz skupine. Prva je bila protiv HSV Magdeburga gdje smo zbog podcjenjivanja protivnika sami sebe doveli u neizvjesnost. Na kraju smo se uspjeli složiti i pobijediti 9:16.

 

Sljedeća protiv SG Schwalbach/Niederhochstadt 1 ličila je na igru koju smo prikazali u petak. Utakmica je od samog početka bila jednosmjerna. Odličan preokret u stavu prema utakmici očit je u ostvarenom rezultatu 16:8.

 

Zadnja utakmica skupine bila je protiv lijepo uigrane ekipe Ahlena iz Njemačke. Odlučan i čvrst pristup od prve do zadnje minute predstavljao je nepremostivu prepreku za protivnika. Svaki igrač držao se dogovorenih zadataka i to nam je omogućilo zabijanje laganih golova i postizanje rezultata od 19:15 čime smo si osigurali prvo mjesto u skupini.

 

U utakmici četvrtfinala susreli smo se s još jednom njemačkom ekipom LHC Cottbuss koja nam nije pružila velik otpor (23:11). Uspavani ulazak u utakmicu omogućio je protivniku prividno održavanje rezultata, no dubljim ulaskom u utakmicu bila je vidljiva je na razlika.

U polufinalu smo se susreli s domaćinskom ekipom HSG Neuss / Dusseldorf koja je bila izuzetno razigrana i savladala nas 15:9. Manjak koncentracije rezultirao je tehničkim greškama iz kojih se nismo znali izvući. Odličan dan golmanima unatoč propusne obrane nije nam uspio pomoći pri plasmanu u finale.

 

U utakmici za treće mjesto snage smo odmjerili s ekipom Hellas iz Hagga. Ispoštovani dogovor onemogućio je protivniku korištenje do sad uigranih akcija čime smo osvojili velik broj lopti u obrani. Odlični golmani bili su temelj uz našu čvrstu obranu, a napad je strpljivo dolazio do rješenja i uspjeli smo ih svladati rezultatom 14:12.

 

Velike pohvale dečkima za odlično odrađen turnir!

 

 

 

 

 

28.05.2018 19:32, Zvonimir Šestan
Sljedeće najave