Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - U-17

XXX. Balaton Cup Veszprem

Rk Maksimir Pastela nastupila je na jednom od najjacih pozivnih turnira za mladje dobne skupine u europi. Prije svega velika je cast za nas klub uopce dobiti poziv za jedan ovako jaki turnir, zato sto Veszprem akademija bira najbolje klubove u europi po generaciji i onda njima upucuje poziv za nastup na turniru. Turnir se odrzao u dvije starosne kategorije (kadeti i mladji kadeti). 
Mladji kadeti nastupili su u izrazito jakoj skupini B, zajedno sa reprezentacijom Madjarske, Naerbom (Nor) i Zubri(Cze), dok su u skupi A bili Veszprem Academy(Hun), Reykjavik(Isl) i Pfadi Winterthur(Svi), Celje (SLO).
Turnir smo otvorili u srijedu protiv reprezentacije Madjarske, gdje smo malo losije otvorili utakmicu, ali smo nakon toga uz dobru obranu i napad dosli u egal, da bi u zadnje 2 minute reprezentacija ipak slavila 21:19.
Druga utakmica je bila protiv odlicne Norveske ekipe Naerbo, utakmica je bila napeta do zadnjih par minuta, gdje smo slomili protivnika odlicnom obranom i zasluzeno slavili rezultatom 17:11.
U cetvtrak smo igrali protiv fizicki izrazito mocne ekipe Zubri iz Ceske. Odlicnim otvaranjem utakmice stekli smo nedostizuu prednost koju smo samo odrzavali do kraja utakmice i zasluzeno slavili 24:16.
U petak smo igrali polufinale protiv Slovenskog Celja. Odigrali smo odlicno prvo poluvrijeme, gdje smo bili tocni i pametni u napadu i agresivni u obrani, tijekom cijele utakmice smo kontrolirali rezultat i na kraju zasluzeno slavili 21:15.
U subotnjem finalu u Veszprem areni cekala nas je reprezentacija Madjarske. Odlicnom igrom u prvom poluvremenu u oba smjera radili smo velike probleme reprezentaciji, te smo zasluzeno vodili 15:12, u drugom poluvremenu dolazi do laganog pada u koncetraciji nasih igraca uzrokovanih velikim brojem iskljucenja(4 puta smo imali po 2 igraca manje u utakmici), sto reprezentacija koristi i odlazi na nedostiznu prednost u zadnjih 5 minuta igre i pobjedjuje rezultatom 27:23.
Ovaj turnir nam je pokazao da se mozemo nositi sa najboljim ekipama (i nekim reprezentacijama) u europi i da smo na pravom putu, da tako treba nastaviti i dalje, jer ako stanemo i ne nastavimo sad jos jace i vise dalje, sve ovo postaje samo daleka proslost. Zato od ponedjeljka opet idemo zasukati rukave i nastaviti jos jace sa radom, kako bi ispravili nedostatke koje smo uocili i podigli individualnu i kolektivnu igra na jos jednu visu razinu. Nas igrac Karlo Juric dobio je nagradu za najboljeg desnog vanjskog turnira, te je samim time usao u najbolju sedmorku turnira. Cestitamo Karlo!!
Na kraju samo jedan pozdrav Maaaksimir Pastela 
22.01.2020 12:57, VEDRAN KRKAČ
Sljedeće najave