Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - U-17

Kesizubac 2023

[KADETI OSVOJILI 3. MJESTO NA TURNIRU U BJELOVARU]  
Nakon što su se jučer dječaci U13 vratili u Zagreb sa zlatom, danas je naša U17 momčad nastupila na turniru 7. Bjelovarski Kesizubac te odigrala svojih 5 utakmica. 

U prvoj utakmici protiv domaćina pred sami kraj susreta prilikom prizemljenja stradala je brada našeg Josipa Čule koji je završio na šivanju te nije mogao pomoći svojoj ekipi na terenu ostatak turnira što se ipak osjetilo u rotaciji u završnim minutama preostalih utakmica, posebno u utakmici protiv MRK Sesvete u kojoj ostajemo kratki za 1 gol i plasiramo se u polufinale kao drugi u skupini što nam je donijelo za protivnika prvoplasiranu momčad iz druge skupine RK Dubravu koja u neizvjesnoj završnici susreta odlazi na 2 gola prednosti i u posljednjih nekoliko minuta kažnjava naše greške u napadu i igru bez vratara te pobjeđuje s na kraju visokih 20:15.

U ogledu za 3. mjesto s RK Osijekom ponovno dramatična završnica. Veliku većinu susreta naši dečki imali su igru i rezultat ali ponovno se događa pad koncentracije u završnici susreta te regularni dio utakmice završava neriješeno.
U raspucavanju sedmeraca igrači RK Osijeka nisu imali dovoljno koncentracije i popustili su pod pritiskom rezultata te promašuju oba izvedena sedmerca dok su naši igrači sigurni izvođači za pobjedu i novu medalju, ovaj puta brončanu, koju nosimo u Zagreb. 
Potvrda je to kvalitete ove momčadi koja u novu sezonu ulazi pomlađena s novim trenerom koji je u kratko vrijeme uspio napraviti kemiju među igračima koji su prikazali moderan i brz rukomet.
8 ekipa bilo je podijeljeno u   2 skupine i možemo biti zadovoljni pristupom, rezultatom i prezentacijom igre naših kadeta pred sami početak nove sezone.

Čestitke svim našim igračima na velikom trudu, zalaganju, a i trenerima koji su ih vodili. 

REZULTATI TURNIRA:
skupina:
RK Bjelovar - Maksimir Pastela 14:18
Maksimir Pastela - MRK Sesvete 15:16
Maksimir Pastela - RK Viro Virovitica 21:9

½ finale
Dubrava - Maksimir Pastela 20:15

Utakmica za 3. mjesto:
Maksimir Pastela - Osijek 19:17 (17:17)

Čestitke još jednom svima, samo jako
15.09.2023 22:07, Matko Zrilić
Sljedeće najave