Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - U-13

Partille cup 2018

Dječaci rukometnog kluba Maksimir Pastela rođeni 2008. i 2009, godine nastupili su na najmasovnijem i najvećem rukomtnom turniru za mlađe dobne katergorije u svijetu Partille cup 2018 u Švedskom Gothenburgu.
Na turniru su bili smješteni u grupi 1 zajedno sa ekipama Ljunghusnes, IK Savehof 3, Torslanda HK1, Onnereds HK2, Lugi HF2 i IK Savehof 5. U skupini smo odličnom momčadskom igrom u obrani primili najmanje pogodaka i zabili najvise, te smo ostvarili pobjedu u svih 6 utakmica i sa maksimalnim brojem bodova se kvalificirali u knock - out fazu natjecanja.U skupni nas je krasila brza i kreativna igra u napadu, kao i agresivna,pokretljiva i srčana igra u obrani, gdje nismo dopuštali protivnicima da lako dođu do našeg gola, dok smo u napadu brzom loptom i napadanjem prostora vrlo lako dolazili do izglednih prilika i zicera. Pošto smo bili prvi u skupini, preskočili smo osminu finala i kvalificirali smo se direktno u četvrtinu finala turnira. 
U četvrtini finala nadigrali smo ekipu Ljunghusens HK 1, prije svega odličnom igrom u obrani. Velika pokretljivost i agresivnost naših dječaka nije dozvoljavala protivniku da dođe do šuta na gol, dok smo u napadu brzom loptom i igrom 1:1 vrlo lako dolazili do protivničkog gola. Na kraju odlična igra i zaslužena pobjeda naših dječaka u četvrtini finala Partille cupa.
Polufinalnu utakmicu igrali smo protiv ekipe Fortuna iz Moldavije. Sve što ću napisati o utakmici je da smo izgubili  7:4, da smo zadnji gol primili na prazan gol, kada ekipa nije bila na terenu i da je domaćin turnira želio ponoviti utakmicu, ali vodstvo Fortune nije imalo razumijevanja za taj prijedlog. Naši dječaci su pokazali zajedništvo, borbenost i želju za pobjedom svih 30 minuta utakmice. Pokazali su kako se treba boriti za svoj dres, suigrače i klub, ostavivši srce na terenu dobili su gromoglasni pljesak svih okupljenih i na kraju podignute glave zasluženo osvojili 3.mjesto. Ostaje gorak okus u ustima zbog polufinala (načina na koje je izgubljeno, a na koje se ne može utjecati), ali opet oduševljenje trenera za ovih 9 dana i cijelu ekspediciju od Zagreba do Švedske i nazad. Za odlično ponašanje svih dječaka tijekom puta, predstavljanje roditelja i nas trenera, te na kraju zajedništvo i igru koju su prikazali na terenu. Pogotovo jer im je ovo bilo prvo veliko putovanje, od mnogih koja će uslijediti. Sada se treba odmoriti preko ljetnih praznika, jer u kolovozu nastavljamo dalje, još jače nego do sada. 

Sastav: Martinović, Škalko, Petrović, Pavić, Valčić, Kantoli J., Galić, Čulo, Ševerdija, Petrin, Dervoz, Kantolić G. i Draženović
Treneri: Hrvoje Turković i Vedran Krkač
19.07.2018 17:14, VEDRAN KRKAČ
Sljedeće najave