Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - Seniori

PORAZ U BJELOVARU

RK Bjelovar - Maksimir Pastela 34:30 (16:12)

Seniori su jučer otvorili prvenstvo gostovanjem na vrućem terenu dvorane Europskih prvaka u Bjelovaru. 

Favorizirani domaćin prošlu sezonu igrao je Premijer ligu te u novu ulazi sa dosta izmjena u momčadi i s novim glavnim trenerom te je sve mirisalo na vrlo izjednačen i neizvjestan dvoboj što su ekipe i potvrdile na terenu.

Zbog najave brzog povratka u elitni rang našeg rukometa i zbog prednosti domaćeg terena imperativ pobjede imao je Bjelovar koji je uz podršku ispunjenih tribina odlično otvorio utakmicu i usmjerio tijek prvog poluvremena dok su naši dečki impresionirani atmosferom igrali ispod svog nivoa i teško pronalazili put do gola. 
U prvih deset minuta utakmice domaćin je imao vodstvo od velikih 9:3 i uspješno kontrolirao situaciju na terenu ali naši dečki se ne predaju,bacaju se na glavu i bore za svaku loptu. 
Oslobađamo se potpuno sredinom poluvremena, domaćin malo popušta sa snagom a mi počinjemo igrati svoju igru te polako sustižemo prednost i na poluvrijeme se odlazi sa četiri gola zaostatka za domaćinom.

U drugom poluvremenu pojavljuje se ona prava Maksimir Pastela: konsolidiramo našu obranu te polako i strpljivo gradimo napade i visokim tempom dovodimo utakmicu u potpuni egal. 
U tim trenucima domaćin koji je kontrolirao rezultat i bio bolja momčad 40 minuta ostaje bez rješenja i preuzimamo vodstvo. 
Na žalost nekoliko povezanih grešaka u napadu i obrani u trenucima kada smo imali priliku prelomiti utakmicu bilo je dovoljno da Bjelovar s dva brza gola okrene rezultat u svoju korist i prednost ne ispušta do kraja te bodovi ipak ostaju u Bjelovaru.

Čestitke domaćinu na pobjedi a mi se okrećemo pripremi za domaći ogled u 2. kolu protiv Nexe II.

Glavu gore dečki, samo jako!

#MaksimirPastela #igračikrvrela
17.09.2023 13:13, Boris Nemec
Sljedeće najave