Registracija

Rukometni klub Maksimir Pastela Zagreb - Seniori

Odigran pripremni turnir u Požegi

Seniorska momčad bila je gost na pripremnom turniru u Požegi na kojem su sudjelovale još tri ekipe, a to su RK Moslavina iz Kutine, Rk Požega iz Požege te RK NEXE 2 iz Našica.


RK Moslavina : RK Maksimir Pastela 23:19 (10:8)

U utakmici protiv čvrste ekipe Moslavine bile su vidljive velike oscilacije u igri naših dečki. Prvo poluvrijeme je bilo uspavano i nepokretno u obrani s puno individualnih pokušaja u napadu.

Drugo poluvrijeme je započelo na skroz drugi način. Pokretljiva i složna obrana dopustila je postizanje lakih golova iz tranzicije i kontranapada, ali smo na punu zonu još uvijek imali problema u pronalasku rješenja.

Čvrsta i agresvina obrana protivnika nije nam dopustila rezultatski priključak što je na kraju prevagnulo u njihovu korist.

Pokazali smo da uz veću koncentraciju i složnost možemo parirati kvalitetnom protivniku, ali kroz budući period moramo rješenja graditi na timskoj igri umjesto na individualizmu.


RK Nexe 2 : RK Maksimir Pastela 30:29/28:28 (12:14)

Utakmica za treće mjesto započela je na sličan način kao i prethodna. Mladi i rastrčani protivnici držali su visok ritam utakmice koji nam nije dopuštao da se rezultatski odvojimo na veću razliku.

Ponovo bezidejni napad kroz cijelu utakmicu natjerao nas je da individualno tražimo rješenja i bespotrebno trošimo snagu.

Marljivi protivnici nisu posustali s čvrstom obranom i traženjem lakih zgoditaka što nas je na kraju dovelo do izjednačenja u rezultatu.

Ovog su puta protivnici imali više sreće i zabili jedan sedmerac više te zasluženo osvojili treće mjesto.


Dobra lekcija našoj momčadi u pogledu kolektivizma i zajedničkog zauzimanja.


02.09.2019 08:26, Zvonimir Šestan
Sljedeće najave